Into the wild ♥♥♥♥♥

Into the wild är en av mina absoluta favoritfilmer. Den handlar om Christopher Johnson McCandless, eller Alexander Supertramp som han kallar sig själv. Denna film är verklighetsbaserad och börjar i Alaska där en övergiven buss i vildmarken skulle bli Christophers hem i tre månader under 1992.

Uppväxten för Christopher och hans syster Carine präglas av två stränga föräldrar som ljuger, sviker och inte drar sig från att involvera barnen i deras bråk. Så när Christopher år 1990 tar sin collegeexamen påbörjar han sin resa, utan familjens vetskap, för att finna sig själv i en värld full av materiella ting och en girighet utan gränser, vilket han avskyr.

"Det var oundvikligt att Chris skulle bryta sig loss. Och när han gjorde det, gjorde han det med typisk omåttlighet." - Carine

Med på resan följer en del av hans älskade böcker som han gärna citerar i konversationer med de människor han möter på sin väg. Han möter flera intressanta människor, så som hippieparet Rainey och Jan, Wayne, jordbrukaren som åker från plats till plats med sina skördetröskor och Ron Franz, den äldre mannen som levt ensam stor del av sitt liv. Hela tiden drömmer Christopher om Alaska och sitt stora äventyr där han ska vara helt ensam i naturen med så få resurser som möjligt och istället leva av det naturen ger.

"En människas kraft kommer från nya erfarenheter." - Christopher

På sin väg från college till Alaska färdas han runt i USA, han hamnar i Mexico och tar sig runt till fots, genom att lifta, paddla kajak eller hoppa på ett godståg. Into the wild blandar bilder från Christophers tid i Alaska med bilder från hans väg dit och bilder ur hans barndom. Det är en otroligt vacker film med mycket vacker och passande musik som Sean Penn regisserat och skrivit manus till. Filmen om Christophers liv är både intressant, vacker, tragisk och får en att tänka. Totalt varade hans resa i lite mer än två år och har du inte sett denna film än, hyr eller köp den idag! 

Christopher kom i Alaska på sin sanning: "Happiness only real when shared."    

Into the Wild (2 disc)

Skådespelare: Emile Hirsch
                            Marcia Gay Harden
                            William Hurt
                            Vince Vaughn
                            Hal Holbrook m fl.
Regi och manus: Sean Penn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0